Brusnicový hummus a hummus s medvedím cesnakom

Brusnicový hummus a hummus s medvedím cesnakom-keďže už tu bola jar-a zase je zima????‍♀️
Ešteže to hen Gabika stihla nazbierať ?,kým ho zasypal sneh ?
Dajte si k nemu čo len chcete-bagety,hrianky,čipsy,tortilla čipsy,krekry,knäckebrot..čo len doma nájdete..

Všetko rozmixujeme dohladka..nálevu som dala asi 50 ml,podľa toho aké to chcete mať husté..ja mám rada také “voľnejšie”.
Ochuťte soľou a korením,citr.šťavou..
Do jednej polovice dajte za hrsť nasekaného medvedieho cesnaku a ešte trošku olivového oleja a citr.šťavy.Rozmixujte dohladka.
Do druhej polovice môžte pridať buď zo dve PL domácich zaváraných brusníc,alebo pridať za hrsť sušených cranberry a trochu brusnicovej šťavy(džús)-alebo oboje po troške?
Hummus vydrží dobre zavretý v chladničke pár dní-ak by napochytro bolo treba.
Variácií je mnoho,už som robila napr. aj avokádový,cviklový..
?

Suroviny

1 konzervacíceru s nálevom(nálev potrebujeme tiež)
2 PLtahin pasty
1malý strúčik cesnaku
cca 50 mljemného olivového oleja
Na dochutenie:soľ,čierne korenie,citr.šťava
Buď:zavárané brusnice (sušené+brusnicová šťava)
Alebo:hrsť sekaného medvedieho cesnaku

Podobné recepty