Gnocchi:múku,parmezán,ricottu,jedno žĺtko,soľ,muškátový oriešok a soľ rýchlo premieste na lepkavé cesto.Stiahnite si cesto z prstov,umyte ruky a pomúčte si dosku.Cesto rozdeľte napoly,pomúčte,ušúľajte dva šúľky a nasekajte ich kartou na gnocchi.Pomúčte si ich a hoďte do jemne prebublávajúcej osolenej vody na tri minútky.Opatrne premiešajte.Vedľa v panvici si rozpustite dobrý plátok masla-dierkovanou varechou vyberte gnocchi z vody,nechajte odkvapkať a pridajte rovno do masla.Sú veľmi jemné ( nieže ich budete oplachovať,idú rovno do masla) ale opekaním spevnejú☺️.
Kým gnocchi za opatrného miešania opekáte,v druhej panvici si opečte dosklovita nasekanú cibuľku s cesnakom na troche oleja.Pridajte passatu ( trochou vody vypláchnite konzervu či fľašku z passaty a pridajte k omáčke,alebo pridajte trochu vody len tak).Nechajte zľahka prebublávať,dochuťte soľou a cukrom,prípadne čiernym korením.Keď gnocchi chytia peknú zlatistú farbu,šuchnite do omáčky smotanu,nechajte krátko prevrieť a pridajte gnocchi.Omáčky je síce veľa,ale gnocchi popijú 😌
Horúce na tanieri posypte nasekanou mozzarellou a čerstvou bazalkou 🤤
![]()