Zapnite rúru na 200 stupňov vyhriať.
Marcipán nasekajte nahrubo a spolu s mliekom ho opatrne ohrievajte a rozmiešajte dohladka.Odstavte.
Oddeľte žĺtky od bielkov.Maslo vyšľahajte spolu s perníkovým korením,štipkou soli a práškovým cukrom dopenista.Pridajte žĺtka po jednom a zakaždým dobre prešľahajte,nakoniec pridajte marcipán.Bielky vyšľahajte s druhou štipkou soli a kryštálovým cukrom dotuha.Tretinu zo snehu najskôr zamiešajte do maslovej zmesi,pridajte preosiatu múku so škrobom a nakoniec vmiešajte ostatný sneh.
Pekáčik si vyložte papierom na pečenie.Zapnite gril v rúre.Na každú vrstvu potrebujete 2 PL cesta-to pekne rozotrite a pekáčik vložte pod zapnutý gril.Ako vravím,aspoň tri minútky by sa jedna vrstva mala piecť..
Keď miniete celé cesto,zakryte plech alobalom,mriežku preložte do stredu a rúru prepnite na pečenie zhora-zdola.Koláčik ešte dopečte 5 minút.
Počas pečenia si zmiešajte marhuľový lekvár s citrónovou šťavou a krátko prevarte.Zmes pretrite cez sitko.
Upečený horúci koláčik zalejte lekvárom a dohladka rozotrite.Nechajte úplne vychadnúť.
Nakrájajte na trojuholníčky a posypte čím chcete😊.Koláčik vlastne vydrží dlhšie,lenže u nás je za pár dní fuč-aj to “sedí na ňom had”🤣🤩