Potrebujeme:170-180 g čerstvého zázvoru(podľa možností bio),350 ml vody,3 bio citróny,kto má môže pridať prštek čerstvej kurkumy(nemusí byť),200 g medu.
Zázvor len umyjeme,nešúpeme,pokrájame na tenké plátky,dáme do hrnca.Citróny umyjeme a ošúpeme z nich kôru,podľa možností bez tej spodnej bielej šupy.Kôru pridáme k zázvoru,zalejeme vodou,(tu môžme pridať ešte kurkumu kto má),privedieme k varu a necháme prebublávať asi 20 minút.
Medzičasom vytlačíme citróny a šťavu rozmiešame s medom.
Zázvor a šupky necháme vychladnúť,precedíme a spojíme s medom a šťavou.
Prelejte do fliaš a skladujete v chladničke,vydrží Vám v nej do 3 týždňov.Hustota závisí od šťavnatosti citrónov,vyjde Vám cca 400-450 ml trúnku.
A už si len každé ráno doprajte za polievkovú lyžicu nalačno-to Vás pretiahne!😆
O vitamínoch snáď nemusím písať,vidíte sami,že ich tam je požehnane😊😊😊
..alebo trúnok ozdobte a podarujte nejakému večnému sopľošovi😄
PS:ak pracujete s kurkumou,dajte si rukavice,naj nevyzeráte ako ja🤷🏼♀️