Rebarborovo-zázvorový sirup

Rebarborovo-zázvorový sirup?
Raz-dva hotový sirup krásnej farby s jemnou pikantnosťou zázvoru..len tak s ľadom,minerálkou,mätou,plátkom zázvoru a limetkou-alebo šuchnúť do prosecca??

Umyté stonky rebarbory nakrájame nahrubo,zasypeme cukrom a pridáme ošúpaný a na plátky nakrájaný zázvor.Zalejeme vodou a privedieme k varu.Necháme polhodinku prebublávať.Na konci pridáme šťavu z jedného citróna. Precedíme cez sitko,necháme dobre odkvapkať,kto chce,môže ešte raz cez jemnučké sitko.
Znovu privedieme k varu a nalejeme horúci do umytých fliaš.Vyšlo mi cez 1,1 l sirupu.Uchovávame v chladničke,alebo chladnej miestnosti.
Sirup chutí aj našim chlapcom-je bombový?
?
Zdroj:Berliner Küche

Suroviny

1 kgčervenej rebarbory
800 mlvody
500 gcukru
100 gčerstvého šťavnatého zázvoru
1biocitrón

Podobné recepty