Šťava z josty s levanduľou

Dostala som do daru jostu,zvrtla som z nej fajn šťavu😋.Na dlhšie uskladnenie fľaše ešte zasterilizujte,ja som len naplnila horúcou šťavou  a po vychladnutí uskladnila v chladničke-my sme ju ale aj tak veľmi rýchlo vypili,lebo bola fantastická🤤

A tá farba!😍🙏🏼

Najskôr si spravte akoby “čaj” z levandule-0,5 litra vody prevarte a vhoďte pár vetvičiek levandule.Nechajte vylúhovať a vychladnúť.Umytú jostu popučte-alebo ešte lepšie pomeľte na mlynčeku-šťavu samozrejme zachyťte..ja mám na to takzvanú “flotte Lotte”😄Pridajte citrón nakrájaný na kolieska,kyselinu citrónovú,dolejte vychladnutý levanduľový “čaj” a premiešajte.Odložte zakryté do chladničky na 24 hodín.
Jostu pretlačte cez jemnú tkaninu (ja používam silonky😄🤷🏼‍♀️) šťavu zachyťte a zasypte cukrom.

Pomaly zahrievajte na asi 90 stupňov najviac,kým sa rozpustí cukor.Horúcou šťavou naplňte maximálne čisté fľašky.Podľa potreby ešte zasterilizujte.

V karafe dolejte vodou alebo perlivou minerálkou a zasypte kockami ľadu🤤🤤🤤🤤

Recept mám obmenený z nejakej českej stránky☺️

 

Suroviny

1 kgčerstvej josty
1biocitrón na plátky
1 ČLkyseliny citrónovej
1 kgcukru
0,5 lvody
pár vetvičiekčerstvej levandule

Podobné recepty