Dusené slivky:
Do hrnca si nasypte cukor a nechajte ho skaramelizovať.Hrniec odstavte a karamel zalejte vínom a citr.šťavou (pozor,prská).Zase položte na sporák a prisypte slivky.Miešajte kým sa karamel nerozpustí,prihoďte škoricu a slivky duste do rozpadnutia(10-15 minút),občas premiešajte.
Trhanec:
Oddeľte si žĺtka od bielkov,bielky vyšľahajte so štipkou soli dotuha,žĺtky do svetla s cukrom.Prilejte k žĺtkom mlieko a pridajte tekvicové pyré.Premiešajte dohladka.Preosejte múku s práškom do pečiva a pridajte k oranžovej zmesi.Tu si môžte ochutiť škoricou alebo Pumpkin Spice korením podľa chuti.Nakoniec vmiešajte zľahka sneh.
Kto má rád,nech si kľudne v tejto fáze zamieša do cesta za hrsť hrozienok vopred namočených v rume či brandy-moji chlapci to žiaľ nemajú radi???
Panvicu,alebo aj dve si na miernej teplote zatiaľ zohrejte a rozpustite kocočku masla.Ja som toto množstvo piekla na 3-krát.Vylejte tretinu na horúcu panvicu a nechajte zospodu pripiecť..ak sa Vám navrchu začnú tvoriť bublinky,zospodu je už hotový-inak si občas popodvihnite a nakuknite,nech neprismudne???Trhanec podvihnite a prevráťte na druhú stranu dopiecť.Druhá strana je hotová raz-dva.Vidličkou a nožom trhanec “natrhajte” na menšie kúsky,posypte jemným kryštálový cukrom a ten nechajte trochu skaramelizovať,kúsky trhanca občas prehoďte-urobí sa Vám chrumkavá “krustička”??
A už ho len švihnite na taniera posypte práškovým cukrom:keďže cesto je samo osebe len málo sladké,nemusíte sa cukru báť.Servírujte so slivkami?
S ostatným cestom naložte takisto?