Tekvicová polenta a pošírované prso

Tekvicová polenta a pošírované prso☺️
Toť,zas tekvica..🤷🏼‍♀️😁

V bujónu uvaríme domäkka tekvicu nakrájanú na kocky.Rozmixujeme,za stáleho miešania vsypeme polentu a uvaríme podľa návodu na balení.
Keď už je hotová,pridáme dobrú kocečku masla,vlejeme cca 1-1,5 dl smotany,osolíme,pridáme mušk.oriešok a mleté čierne korenie a na konci dobrú hrsť strúhaného parmezánu..
Pošírované kuracie prso:
Prsko osolíme,okoreníme a vložíme do vriaceho bujónu(v ktorom je sój.omáčka a zázvor-celkovo by mal byť veľmi dobre ochutený,skoro až presolený)
Skúste ho dať do menšieho úzkeho hrnca,aby bolo ponorené celé.Varte na miernej teplote cca 15 minút.
Dokončenie:drobné kocky tekvice,maslo-kocečky opekajte na masielku na miernej teplote dochrumkava.Osoľte.
Polentu servírujte s nakrájanou kuracinkou preliatou masielkom s kockami tekvice☺️

Suroviny

Polenta:
250 gošípanej a nakrájanej tekvice
500 mlzeleninového bujónu
100 gpolenty
trochusmotany a masla
hrsťstrúhaného parmezánu
Na dochuteniesoľ,čierne korenie a muškátový oriešok
Na prso:
1 l kuraciehobujónu
1 kuracieprso
2 PLsójovej omáčky
kus zázvoruna plátky
Na dochuteniesoľ a čierne korenie

Podobné recepty