V bujónu uvaríme domäkka tekvicu nakrájanú na kocky.Rozmixujeme,za stáleho miešania vsypeme polentu a uvaríme podľa návodu na balení.
Keď už je hotová,pridáme dobrú kocečku masla,vlejeme cca 1-1,5 dl smotany,osolíme,pridáme mušk.oriešok a mleté čierne korenie a na konci dobrú hrsť strúhaného parmezánu..
Pošírované kuracie prso:
Prsko osolíme,okoreníme a vložíme do vriaceho bujónu (v ktorom je sój.omáčka a zázvor-celkovo by mal byť veľmi dobre ochutený,skoro až presolený)
Skúste ho dať do menšieho úzkeho hrnca,aby bolo ponorené celé.Varte na miernej teplote cca 15 minút.
Dokončenie:drobné kocky tekvice,maslo-kocečky opekajte na masielku na miernej teplote dochrumkava.Osoľte.
Polentu servírujte s nakrájanou kuracinkou preliatou masielkom s kockami tekvice☺️