Baklažány nakrájajte približne na rovnakú hrúbku 0,5 cm po dĺžke.Plátky jemne osoľte z oboch strán a nechajte polhodinku “vypotiť”.
Takto sa Vám lepšie na ne prichytí múka.Plátky pred vložením do panvice obaľte v múke a potom v rozšľahanom vajci,hneď na oleji opečte dozlata a položte odkvapkať na papierový obrúsok.
Na troške oliv.oleja opečte zľahka celé strúčiky cesnaku,pridajte paradajky z konzervy,prisoľte a pridajte cukor podľa chuti.Plechovky “opláchnite” trochou vody a prilejte k omáčke.Nechajte 10 minút prebublávať,vhoďte bazalku a všetko premixujte tyčovým mixérom.Omáčku ešte raz ochutnajte-so soľou nepreháňajte,jedlo ešte dochutí parmezán😙
A potom už len naskladajte do pekáčika..naspodok paradajkovú omáčku,posypte zľahka strúhaným parmezánom,kocočkami (strúhanou) mozzarelly,obložte plátkami baklažánu..a pokračujte omáčkou,syrmi a zase baklažánom.Posledná vrstva je omáčka sypaná parmezánom.
Pekáčik zakryte alobalom,pečte na 200 stupňoch 25 minút,potom alobal zložte a dopečte 20 minút bez neho.
A ako sa patrí:ofľaskaný pariaci sa pekáčik položiť doprostred stola a Melanzane rozdeliť prísediacim..
..ako od starej matere zo Sicílie❤️😌🇮🇹🙏🏼
PS:odkukané z relácie Kitchen Impossible😍