Huby zalejte vriacou vodou-ja mám huby od našich a mamka je pedant?-teda vodu z nich použijem do krupota,nemusím sa báť nejakého “bordelu”☺️
Nasiaknuté hríby vytlačte,pokrájajte nadrobno a opečte na cibuľke.Ku koncu ich zamiešajte do krupota.
Krupoto:cibuľku s cesnakom nadrobno speňte na masle,pridajte krúpy,trochu opečte a zalejte vínom.Keď sa odparí,začnite postupne po naberačkách pridávať vývar,nechajte prebublávať,občasne premiešajte.Varila som spolu s vetvičkou tymiánu.
Prilejte postupne aj vodu z húb,ku koncu huby,parmezán a kocku masla-dobre dochuťte soľou a čiernym korením.
Malo by byť “lejúce”?
Navrch čo sa komu páči.Ja som narezala kuracie prso na štyri pásy,osolila,okorenila a pásiky obalila v slaninke.Opiekla na panvičke dookola a pod alobalom vložila do vypnutej rúry.Tá bola vyhriata na 180 stupňov.Mäsko bolo úplne šťavnaté,výpekom som poliala na tanieri krupoto.
Tip:k nemu mi pasuje napr.divinka,zajo v slanine alebo aj rybka?
PS:slovo krupoto sa mi nepáči..??♀️?