Hovädzie roládky klasicky

Dnes celkom klasicky:hovädzie roládky a zemiaková kaša-bez čančania😄

 

🐮plátky z hovädzieho stehna(podľa počtu osôb-ja som mala 4 veľké,ale zvyknem ich prepoliť)

🐮prerastená slanina,kyslé uhorky,cibuľa,dijon horčica,mrkva,trochu póru,zeler,1-2 PL paradajkového pretlaku,1/4 l červeného vína,asi 500 ml hov.fondu(bujónu),soľ,mčk,piment,trochu tymiánu,bobkový list.
Plátky posolíme,okoreníme,natrieme lyžičkou dijonky..na každý položíme kus cibule,malú uhorečku,plátok alebo aj viac slaninky(občas dávam aj varené vajce,dnes som nedávala)-zavinieme,prichytíme ihlicou.
Menšiu mrkvu,trochu póru,zeleru a zvyšnú cibuľu nakrájame na kocky,môžme aj trochu slaninky..
Roládky opečieme na horúcom oleji z každej strany dohneda,preložíme na tanier a do výpeku pridáme zeleninu aj so slaninkou…opečieme,kým chytí farbu,pridáme pretlak a ten popražíme dohneda-kým sa na spodku hrnca netvorí povlak..zalejeme vínom-to necháme trochu vyvariť,pridáme fond a vložíme roládky,bobkový list,zo tri guličky pimentu,trochu tymiánu..Dusíme zakryté 1,5-2 hodinky do mäkka..roládky vyberieme,omáčku prelejeme cez sitko,ja pretriem aj z vydusenej zeleninky,čím omáčku trochu zahustím..nechám omáčku ešte zvariť na požadované množstvo a zahustím trochou škrobu..vložíme roládky a prehrejeme ich😊
Kašu zaiste viete😊
💋

Suroviny

4 plátkyhovädzieho stehna
kúsokprerastanej slaniny
2 varenévajcia
malékyslé uhorečky
kuscibule
na dochutenieDijon horčica,soľ,čierne korenie
Omáčka:
menšiamrkva,pórik,zeler
1cibuľa
1/4 lčerveného vína
1-2 PLparadajkového pretlaku
500 mlhovädzí bujón
trochusoli,čierneho korenia,pimentu,tymiánu,bobkový list
prípadnekukuričný škrob na zahustenie

Podobné recepty