Coleslaw ?

Coleslaw??

Ku grilovanému a pečenému mäsku ako stvorený,taktiež na misy,či len tak,ku pečivu..klasika,ktorá nikdy nesklame-čerstvý výborný,odstáty ešte lepší?

Z kapusty odstráňte vrchné listy,vykrojte hlúb a nakrájajte natenko,mrkvu nahrubo nastrúhajte,zo stoniek stiahnite vlákna a natenko nakrájajte,cibuľku nasekajte na jemné plátky.

Zálievku metličkou dobre rozmiešajte a všetko dokopy,spolu s nasekanými orechami -najlepšie ?? premiešajte.Ochutnajte si,či netreba prisoliť-máte hotovo☺️

My sme mali ku pečeným rebierkam.(rebierka som na pare-ružica na knedle-po stiahnutí blany parila 30 minút,potom som ich natrela suchým rubom ((po 1 čl údenej a sladkej papriky,cukru a 1 kopistá čl soli,1/2 čl rímskej rasce a granulovaného cesnaku,citr.kôra)) a BBQ omáčkou,nechala pár hodín marinovať a šupla na hodinu na 200 stupňov piecť-v polovici pečenia som opäť potierala BBQ omáčkou) ?

Suroviny

Cca 800g-1 kgšpicatej alebo bielej kapusty
2 veľkémrkvy
zo 3 stonkyzeleru (stonkového)
4 ksjarnej cibuľky
3-4 hrstevlašských orechov (alebo pekanových)
Zálievka :
200 gmajonézy
4 PLkefíru,bieleho jogurtu alebo acidofilného mlieka
1 PLjablčného octu
2 PLjavorového sirupu
2 člsoli
mletéčierne korenie

Podobné recepty