Chrumkavá zelená špargľa s avokádovým aioli.

Toto je preveliká chuťovečka,keďže v tomto období sme len o špargli???a ešte stále mi nejde hore krkom(mužovi a deťom už asi aj hej?)
Fotka je na prd,slina bola po kolená,ponáhľala som sa-ale musíte to vyskúšať??

Tenšiu zelenú špargličku omyte vo vode,odrezajte končeky,dobre posoľte a také mokré ich obaľte v trojobale..najlepšie by bolo namiesto strúhanky panko(ázijská zmes na obaľovanie),pokiaľ to niekde zočíte,berte het!
Všetko je s tým krásne chrumkavé?..a do strúhanky,alebo panka vmiešajte za hrsť nastrúhaného parmezánu..a potom už len vypražiť a za horúca vychutnávať-napr.s aioli,tatárskou,ja som k tomu spravila narýchlo avokádové aioli(majonéza,mäkké zrelé avokádo,strúčik cesnaku,soľ,mčk,a šprc citróna vymixovať dohladka)
Toto som si vymyslela viac-menej sama..
Aach..????

Suroviny

podľa hladutenšej zelenej špargle
1-2 ksvajce
trochuhladkej múky
na obaleniepanko strúhanka alebo klasická strúhanka
hrsťparmezánu
štipkusoli
na vyprážanieolej
Avokádové aioli:
1 kszrelé avokádo
pár lyžícmajonézy
1 ksmalý strúčik cesnaku
šprccitr.šťavy
na dochuteniesoľ a čierne korenie

Podobné recepty