?starší chlebík(alebo žemle) zbavte kôrky,natrhajte na kusy a opečte na olivovom oleji dochrumkava z každej strany.Ku koncu pridajte nasekaný strúčik cesnaku a prehoďte.Odstavte a chlebík posoľte.
Zálievka:1 PL bieleho vínneho octu,1 PL červeného vínneho octu,3 PL jemného oliv.oleja,štipku soli a 2 čl trstinového cukru premiešajte s jednou červenou cibuľkou najemno nakrájanou.Možte pridať aj trochu jarnej cibuľky na kolieska.
?hocaké,hlavne zrelé a šťavnaté paradajky poprekrajujte napoly(štvrťky).Prihoďte ich ku zálievke a premiešajte.
Nakoniec pridajte chlieb,premiešajte,pripravte na misu a bohato posypte kolieskami jarnej cibuľky a nasekanou bazalkou.Nechajte chvíľu prejsť chute a hneď podávajte.??