Chlebový šalát panzanella?

Chlebový šalát s paradajkami-panzanella?
Výborná vec,ako sa v lete zbaviť staršieho chlebíka(aj keď chlieb vo vajci milujeme všetci až za hrob)?
..a že paradajky kukajú z každej strany teraz,šup tam s nimi.

?starší chlebík(alebo žemle) zbavte kôrky,natrhajte na kusy a opečte na olivovom oleji dochrumkava z každej strany.Ku koncu pridajte nasekaný strúčik cesnaku a prehoďte.Odstavte a chlebík posoľte.
Zálievka:1 PL bieleho vínneho octu,1 PL červeného vínneho octu,3 PL jemného oliv.oleja,štipku soli a 2 čl trstinového cukru premiešajte s jednou červenou cibuľkou najemno nakrájanou.Možte pridať aj trochu jarnej cibuľky na kolieska.
?hocaké,hlavne zrelé a šťavnaté paradajky poprekrajujte napoly(štvrťky).Prihoďte ich ku zálievke a premiešajte.
Nakoniec pridajte chlieb,premiešajte,pripravte na misu a bohato posypte kolieskami jarnej cibuľky a nasekanou bazalkou.Nechajte chvíľu prejsť chute a hneď podávajte.??

Suroviny

staršíchlebík alebo žemle
kvalitnýolivový olej
1nasekaný strúčik cesnaku
štipkusoli
Zálievka:
1+1 PLbieleho a červeného vínneho octu
3 PLjemného oliv.oleja
2 ČLtrstinového cukru
1nadrobno nakrájaná červená cibuľka
štipkasoli
šťavnaté zreléparadajky
hrsťjarnej cibuľky a čerstvej bazalky

Podobné recepty