Batátové gnocchi,pesto z rucoly a vlašských orechov.

Hodila som včera blúdiac po potravinách jeden batát do košíka-reku,dačo ma už napadne-a aha!

Ten môj mal cca 460g..rozkrojila som ho,rozkrojeným nadol dala na pekáčik a piekla som asi 50 minút pri 200 stupňoch..vyskúšajte či je už mäkký..dá sa aj uvariť,ide to rýchlejšie,ale podľa mňa sa všetko dobré z neho vyplaví..
Nechajte ho na pekáči trochu vychladnúť,šupa sa po chvíli pekne od neho oddelí..dužinu rozmačkajte vidličkou..začnite s 250 g hladkej múky a na hrot noža prášku do pečiva,pridajte 1 vajce….múku si dosýpajte podľa potreby,ale cesto by malo byť makučké,dobre ho osoľte a šprcnite aj muškátového orieška..ja viem,všetko bude od cesta zalepené🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️a pôjde Vám to na city😆
Pomôžte si tým,že cesto vyváľate v múke,cesto posťahujte škrabkou-či jak sa to volá..
Cesto rozdeľte na pár častí a tie vyšúľajte do šúľkov..keď sa Vám nechce,len ho nasekajte na približne rovnaké kúsky..ja som tie moje ešte pregúľala rukami a nahádzala na pomúčenú dosku..potom som vidličkou urobila typicky gnocchi vzor..
Do vriacej osolenej vody som ich hádzala pomocou škrabky,nevadí aj keď je tam kopec múky,veď sa to vyleje.
Keď vyplávajú na povrch,nechajte ich ešte jemne povariť cca 5 minút,nech dôjdu aj v strede..a už len sceďte a popratajte ten brajgel😆😆
Pesto:hrsť nasekaných vlašských orechov,veľké dve hrste nasekanej rukoly,kúsok nastrúhaného parmezánu (cca 25g),1 strúčik cesnaku dajte do mixéra spolu s asi 1-1,5 deci jemného olivového oleja a rozmixujte dohladka,ochuťte soľou..
A už len na panvici nechajte rozohriať kúsok masla,prehoďte na ňom gnocchi,prehrejte ich, pridajte pesto,množstvo podľa chuti..pre trocha sviežosti môžte ku koncu do panvice pridať pár čerstvých drobných paradajok..
Na tanieri ozdobte sekanými orechami,rucolou a parmezánom 😘

Suroviny

1 ksbatátu
250-300 ghladkej múky
1 ksvajce
troškuprášku do pečiva
štipkumuškátového orieška
podľa chutisoľ
PESTO:hrsťvlašských orechov
2 veľké hrsterucoly
cca 25 gparmezánu
1-1,5 dljemného olivového oleja
na dochuteniešprc citr.šťavy,soľ,mčk
Na dokončenie:maslo,pár čerstvých paradajok,vlašské orechy

Podobné recepty