Múku,soľ a 400 ml vody dajte do vyššej nádoby a mixujte mixérom cca 10 minút.Nahnať doň vzduch má tiež svoj význam☝??.Postupne prilievajte zvyšných 200 ml vody.Cesto zakryte a nechajte v chladničke 24 hodín odpočívať.Pred pečením dolejte ešte 30 ml vody,premiešajte,aby sa s cestom dobre manipulovalo.
Panvicu rozpáľte,rozpustite v nej kocečku masti a vylejte za naberačku cesta,rozlejte po celej ploche..postupne znižujte teplotu na miernu..palacinkárkou naznačte opatrne štvorec,kde sa galette bude “zaklápať”.Ak je už zospodu dobre upečená(mala by byť chrumkavá),položte do vyznačeného štvorca plátok veľkej šunky,posypte syrom a položte už hotové volské oko.Boky zaklapnite a palacinku nechajte ešte chvíľu na panvici,aby sa roztiekol syr.
Hneď podávajte posypané jarnou cibuľkou?
Pochutili sme si☺️☺️☺️