Rozkvas si prichystajte večer pred spaním-zmiešajte všetko dokopy a prekryte misu fóliou.
Na druhý deň pridajte 200 g vody,múku a slad (malé vrecko veľa nestojí,pomáha kôrke a objemu☺️) spolu s odrobinkou droždia,len premiešajte aby sa zmes spojila a nechajte 20-30 minút autolyzovať.
Nakoniec prisypte soľ,chlebové korenie a olivový olej a vymieste pekné hladké cesto.To dvakrát po 3/4 hodine preložte (podberte mokrou rukou a povytiahnite,preložte akoby rohy na náprotivnú stranu😊)
Vykysnuté cesto vylejte na pomúčenú dosku,zľahka ho rozdeľte napoly kartou a jednoducho zatočte ako bagetu,spoj scvaknite prstami (viď fotopostup).Moc cesto nemadžgajte,nech z neho nevytlačíte bubliny.Chlebíky uložte spojom dole na plech vystlaný papierom na pečenie a zvrchu ich pomúčte.Prekryte fóliou a nechajte 2 hodiny podkysnúť.
Rúru so starým plechom alebo starou nerezovou nádobou naspodku vyhrejte dôsledne na 230 stupňov.Chlebíky postriekajte vodou a narežte šikmo žiletkou.Po vložení do rúry vylejte na spodný plech chytro hrnček studenej vody a rúru zatvorte.Pečte 10 minút,potom plech zospodku vyberte a nechajte dopiecť pri tej istej teplote 12-15 minút do zlatohneda.
Po upečení chlebíky opätovne postriekajte vodou (zaručí to lesklú kôrku) a uložte na mriežku do vychladnutia💋