Odoberte z cukru a rozmiešajte vo vode,pridajte droždie.
Múku so soľou preosejte,pridajte ostatné suroviny,vymieste cesto.Nechajte odpočívať 2,5 h.Potom si z cesta odvážte kúsky o hmotnosti 25 g (+-) a buď ich vytvarujte do guličiek,alebo vyvaľkajte do obdĺžnika a zrolujte ako rožky,konce zatlačte.Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie spojom dole,zakryte fóliou a nechajte na trojnásobok podkysnúť (cca 1-1,5 h).Potrite mliekom a pečte 13 minút pri 180 stupňoch.
Vychladnuté prerežte nie celkom zúbkovaným nožíkom pozdĺžne,briošky roztvorte a naplňte dotuha vyšľahanou šľahačkou,podľa chuti osladenou.Zvrchu zotrite prstom dohladka.
Mali by sa v ten deň zjesť-ale to problém zaiste nebude?
????????☁️☁️☁️