Marinovaná červená paprika 🌶️

Marinovaná,naložená paprika 🌶️
Túto papriku som robila nedávno a je tak fantastická, že sa aj s týmto receptom musím podeliť 🫶🏼
Od tety Ivetky sme dostali krásnu zeleninu, spolu s ukážkovými červenými paprikami🙏🏼 Možno ešte nejaké máte vo fóliovníkoch, ale takisto fungujú aj tie z obchodu-každopádne, takto naložená paprika je výnimočná pochúťka do šalátov,na misy, ako tapas, či len tak k dobrému pečivu.Skladujte ju v chladničke, tam Vám určite dobrých pár týždňov vydrží, v špajzi ju ale nenechávajte,nie je totiž zasterilizovaná.

Papriku prerežte po dĺžke, vyberte jadrovník,umyte a polovice položte kožou hore na plech vyložený papierom na pečenie.Vložte do rúry vyhriatej na 230 stupňov na hornú mriežku a nechajte papriku “ogrilovať” do čierna.Ja som tuším ku koncu zapla funkciu gril,aby to šlo rýchlejšie.Keď už bude koža na paprike hnedá-čierna,vyberte ich a vložte do sáčka,uzatvorte.Nechajte papriku aspoň hodinu v sáčku chladnúť.Potom ju vyberte a stiahnite z polovíc kožu-ide to veľmi ľahko🙏🏼
Papriky naukladajte do misy a prelievajte marinádou.Uzatvorte a nechajte cez noc marinovať v chladničke.
Na druhý deň si nakrájajte 2 strúčiky cesnaku na plátky,marinádu nevylejte, bude nám ju treba.Papriku môžte ešte po dĺžke prepoliť,aby ste nemali veľké kusy. Do čistých pohárikov striedavo vkladajte papriku, preložte občas bobkovým listom,vetvičkou tymiánu,plátkami cesnaku. Ja som z papriky robila roládky a takto som ich vkladala do pohárikov 😚
Zvyšnú marinádu zohrejte s dostatočným množstvom oleja na cca 80 stupňov,pred každým naplnením premiešajte a zalejte ňou papriky tak, aby boli ponorené.Poháriky uzatvorte.Celú túto parádu nechajte aspoň 3-4 dni prejsť chuťami – a potom po nich vyštartujte🤤🤤🤤
Marináda: z dvoch citrónov nastrúhajte kôru a vytlačte z nich šťavu (podľa šťavnatosti a množstva papriky šťavu z 2 alebo 3 citrónov).
Do šťavy pretlačte strúčik-dva cesnaku,pridajte veľkú lyžicu medu a soľ-ochutnajte si,či netreba dať ešte soľ alebo med.

Suroviny

700 g-800 gčervenej papriky
2-3biocitróny
3-4strúčiky cesnaku
1 PLmedu
pár kusovbobkových listov
1 kopistá ČLsoli
vetvičkyčerstvého,alebo sušený tymián
slnečnicovýolej,alebo zmes slnečnicového a olivového oleja

Podobné recepty