Najskôr si umyté a osušené stehná osolíme,okoreníme,posypeme troškou cukru a majoránom,tymiánom,kôrou z citróna a pomaranča-takto ich zakryté odložíme na noc do chladničky marinovať.
Na druhý deň stehná opečieme z oboch strán na kačacej masti,zalejeme vodou aby boli zakryté,pridáme pásik pomarančovej kôry,nahrubo nasekanú cibuľu a kocky jablka,bobuľky pimentu s borievkami.Necháme jemne prebublávať 2,5 hodiny.Keď sa už mäsko oddeľuje od kosti,stehná vyberieme na tanier,necháme ich vychladnúť,vykostíme ich a zbavíme ich kože.Čisté mäsko ozaj dobre osolíme,namelieme čierneho korenia a natlačíme do čistých pohárikov.
Vývar nechajte v chlade stuhnúť -takto z neho lepšie pozbierame tuk,ten potrebujeme.Preceďte ho cez sitko,pridajte dostatok čistej kačacej masti,zohrejte dohorúca a zalejte mäso v pohárikoch-tak aby bolo celkom pod tukom.Poháriky zatvorte,nechajte vychladnúť a skladujte v chladničke.
Takto vlastne viete zakonzervovať napríklad aj zvyšky pečenej kačky,či kuraťa😊
Dusené jabĺčko:
Lyžicu cukru rozpustite na karamel,zalejte trochou bieleho vína,pridajte jablko nakrájané na malé kocočky,vetvičku tymiánu a poduste domäkka.Na konci jemne prisoľte a pridajte kúsok masla.