Cesto:
Mäkké maslo si prešľahajte dopenista so žĺtkami a cukrami,pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešajte husté cesto.To rozdeľte na dvojo a buď si naznačíte dva kruhy na papieri na pečenie a cesto na ne rozotriete,alebo ak máte dve rovnaké formy,tak ho rozdeľte do okrúhlych foriem (20-22 cm ).Pečte na 200 stupňoch 10 minút.Vytiahnite z rúry a na korpusy natrite vyšľahaný sneh.
Baiser:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli,postupne prisýpame cukor a vyšľaháme dotuha.Rozdelíme na dvojo a natrieme rovnomerne na horúce korpusy.Rovnomerne posypeme mandľovými lupienkami a dáme dopiecť cca 12-13 minút do zlatohneda.Sneh po upečení klesne.Nechajte korpusy vychladnúť.
Egrešový “puding”.
Egreše umyjeme,odstránime stopky.Dajte ich do hrnca spolu s citr.šťavou,2 PL vody a cukrom.Egreše sa varením pomerne rýchlo začnú rozpadávať a pustia šťavu.Vtedy do nich prilejte kukuričný škrob rozmiešaný s 4 PL vody.Nechajte prebublať a odstavte.Dbajte na to,aby sa celkom nerozpadli ☺️.Puding je potrebné nechať trochu vychladnúť,ale ešte za tepla navrstviť na jeden z korpusov-vezmite ten “škaredší” ?-môžte si pomôcť aj tortovou obručou.Vložte do chladničky stuhnúť.
Krém:
Mascarpone,smotanu (vychladené),vanilkový cukor a práškový podľa chuti vyšľahajte mixérom do pevného krému,vmiešajte nastrúhanú citr.kôru.Krém natrite na zatuhnutý egrešový puding.Vrchný korpus si dopredu nakrájajte na 8 kúskov a položte na krém.Tortu nechajte ešte hodinku zachladiť a podávajte zľahka posypanú práškovým cukrom???-pri podávaní samozrejme dorežte dodola?.
PS:kľudne použite hocaké kyslé ovocie-napríklad červené ríbezle-len do tých Vám nebude treba toľko škrobu,tie želírujú samé ?